Tema: Sommarbio

Vi har tidigare skrivit om olika temaveckor runt om i landet, bland annat har vi berört – självklart – tennisveckan i Båstad, men även Medeltidsveckan och Stockholmsveckan i Visby, Gotland och musikveckan i Göteborg då det bland annat är dags för Way Out West. En vecka som också är en populär vecka är Filmfestivalen i Stockholm.

Stockholms Filmfestival

Stockholm filmfestival är någonting som händer varje år och det kommer med 8507-stockholmstakmassa olika aktiviter som alla kan njuta av, oavsett ålder och kön. En av de bästa aktiviteterna under filmfestivalen är sommarbion, som vanligtvis utspelar sig i Rålamshovparken på Kungsholmen. Denna är främst uppskattad eftersom det är ett gratis event. Här får alla vara med och bäst plats får den som kommer först, alla har med andra ord samma möjlighet att se filmerna.

Varje år brukar de vara olika teman, det har bland annat varit skräck och romantik. I år kommer det att vara 70-tals-tema och man kommer att visa filmer som berör 70-talet eller som är inspelade just då. Vad tror du man kommer att visa? Det kommer säkerligen att finnas minst en film som du kommer att tycka om.

Utebio i Båstad

Det finns även andra ställen som har utebio under sommaren, bland annat Karlskrona och Helsingborg. Tidigare år har det även förkommit utebio i Båstad, bland annat 2008 då sommarbion var ute på en lite turné över landet. Men om det kommer att finnas en sommarbio där även detta år är ingenting som man i alla fall har gått ut med. Vill du vara säker på att få njuta av bra utebio rekommenderas att du tar dig till Stockholm, eventet är i augusti och om du bokar nu kommer du mest troligt att få både bra pris på din resa och på boendet.