Ta ett stopp i Malmö

Alla som ska besöka Båstad i vår och sommar gör rätt i att ta någon av dessa semesterdagar i närliggande storstaden Malmö. Det satsas nämligen enormt på Malmö just nu och flertalet nya hotell har byggts.

1094886-malmo-skyline

Det händer mycket nu i Malmö på hotellfronten. I dagarna kommer Malmö Arena Hotel att öppnas och i maj öppnas även Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Hotellet kommer vara väldigt stort och ha 444 rum och en kongressanläggning i världsklass. Efter sommaren kommer i anslutning till hotellet Malmös nya konserthus att öppnas. Konserthuset ska bli Malmös nya landmärke och blir en plats för upplevelser och musik, som är öppen för alla. Nästa år kommer ytterligare ett nytt hotell att öppnas i Malmö och den här gången är det Quality Hotel View som har 300 hotellrum och en mötesanläggning som ligger precis vid Malmö Arena. Satsningarna på de olika hotellen gör att Malmö i dagsläget ökar sin hotellkapacitet med ungefär 25 procent per år. Läs mer.

En attraktiv och spännande stad

Varför man väljer att bygga så många nya hotell är för att man har tilltro till Malmös och Skånes attraktivitet. Skåne har de senaste åren etablerat sig som en attraktiv och spännande destination att besöka. Så vill man uppleva en spännande region och bo på ett nytt och fint hotell, är Malmö och Skåne det rätta stället. Ett hotellrum på något utav Malmös nya hotell går att boka på hotellmalmo.nu. Att Malmö är en attraktiv stad med mycket att erbjuda blev ännu mer klart när stadens matscen blev belönad med ett antal stjärnor i Michelinguiden. Tre av Malmös krogar har fått stjärnor och en utav dem har en kvinnlig köksmästare, vilket innebär att den första kvinnan i Sverige någonsin fått en stjärna i Michelinguiden. Hon är köksmästare på restaurangen Bloom in the park och de andra två krogarna som blivit belönade med en stjärna är Vollmers och Ambiance á Vindåkra, skriver Svenska Dagbladet.

Många evenemang i vår

Fler och fler events har även fått hållas i Malmö och det senaste enorma evenemanget som blev tilldelat Malmö var Eurovision Song Contest 2013. Efter detta har en rad olika andra events hållits i Malmö och bland annat håller man hockey-VM i dam-ishockey i vår, skriver NSK. Flertalet events är att räkna med i Malmö i vår och här är några exempel:

  • Carola kommer till Baltiska hallen.
  • Malmö FF tävlar i Svenska Cupen och Allsvenskan i fotboll.
  • Thåström kommer till Amiralen i slutet på mars.
  • Succémusikalen Flashdance kommer till Malmö Arena.