Serena Williams spelar Swedish Open

Båstad är en riktig tennisstad och turneringen Swedish Open lockar varje år mängder av åskådare och tennisstjärnor. För några dagar sedan stod det klart att världsettan Serena Williams kommer till Båstad i sommar och spelar turneringen.

8813661-new-york-september-8-serena-williams-poses-after-winning-final-against-victoria-azarenka-of-belarus-at-usta-billie-jean-king-national-tennis-center-on-september-8-2013-in-new-york-city

För de svenska tennisfantasterna är Båstad ett givet stopp varje sommar. Även om det kanske inte är lika populärt att besöka Båstad för att festa längre, kan man alltid räkna med tennisen och det gäller även för sommaren som kommer. I sommar kommer nämligen tennisstjärnan Serena Williams till staden och spelar Swedish Open. Det är andra gången på tre år som världsettan dyker upp i Båstad och detta måste ändå vara ett tecken på att turneringen är en att räkna med för tenniseliten. Tävlingschefen för Swedish Open säger att det var väldigt otippat att Serena Williams kommer igen. Chansen var väldigt liten eftersom turneringen ligger så nära inpå Wimbledon.  Tävlingschefen tror att Williams känt ett större åtagande eftersom hon inte kunde komma förra året. Hon var nämligen anmäld i fjol men drog sig ur i sista sekund på grund utav en virussjukdom.

Slutsålt på tennisveckan

Turneringen Swedish Open i Båstad är en väldigt populär turnering och den lockar massvis av människor varje sommar. Förra året var herrveckan slutsåld när det kom till sponsorer och även damturneringen växte, även om det alltid hänger på huruvida Serena Williams spelar eller inte. Förutom Williams är det viktigt att turneringen bjuder på soligt väder och att spelarna dyker upp och levererar bra resultat. Det som turneringen för tillfället lider av är att de inte har några svenska fixstjärnor för tillfället. 2011 hade de Robin Söderling som kammade hem hela turneringen. Då var det publikrekord med 55 000 åskådare. I vanliga fall brukar det dock inte handla om så många färre åskådare utan det brukar ligga runt 50 000 stycken. Läs mer.