Packa rätt, res lätt och upptäck Sverige!

Res runt i Sverige och upptäck vårt vackra land ­– men se till att du packar resväskan rätt för att få plats med mer!

resa kabinväskaOm du ska ut och resa, i Sverige eller utomlands, behöver du rätt väskor och packning. Du kan till exempel hitta din kabinväska här, som passar perfekt på flygplanet men även i bil, på tåg och båt. Den rullar och får plats med mycket saker, trots sin nätta och lätta storlek.

Det gäller dock att packa rätt. I en artikel i Elle tipsas det om att packa det tyngsta längst ner vid hjulen och det lättaste uppe vid handtaget, det gör resväskan stabilare. Separera skorna och packa dessa längs resväskans kanter, skydda med påsar. Du kan dessutom fylla skorna med småsaker, det gör att du spara plats och dessutom hjälper det skorna att hålla formen. Fler tips för att packa riktigt smart går det att hitta här i Metro.

Semestra i Sverige i sommar

Öppna landskap, vida vidder, djupa skogar, ängar, fjäll, stränder och hav. Sverige har mycket att erbjuda den som gillar vacker natur och det finns massor att upptäcka även på hemmaplan. Med andra ord, vi behöver inte alltid åka utomlands för att få ta del av fantastiska vyer och härliga upplevelser. Vi har redan så mycket. Och det finns nog inget som är så ljuvt som den svenska, ljusa sommaren, med hundkäx, midsommarblomster och grönskande trädgårdar.

Ledigheten handlar om att röra på sig och att upptäcka spännande saker på resan. Enligt Resebarometern är det främst vandring som lockar. STF (Svenska turistföreningen) märkte ett ökat intresse redan för några år sedan – Aftonbladet