Att se och göra i Skåne

Det finns mycket att se och många platser att besöka i Sveriges sydligaste landskap. Här berättas om ett par om de ställen som många tipsar om.

havetI ett tidigare inlägg skrev vi om ett tips, nämligen att man bör ta ett stopp i Malmö om man ändå är i krokarna. Detta för att det finns så mycket att se och göra i denna staden vid havet med uteserveringar, parker och museum. Men vad finns det för andra roliga saker att göra i Skåne?

Måsten när du ändå är i Skåne

Om man läser i denna artikel i Expressen tipsas det om en hel del måsten att bocka av när man besöker Sveriges sydligaste landskap innan Östersjön tar vid ner mot Tyskland. Det finns alltså en hel del att göra även i Skåne. Något som det tipsas om är att besöka Österlen och kanske framförallt Blåherremölla som har fantastiskt läge, fascinerande historia och hembakta kakor som väntar på att smakas och njutas av. Dessutom finns gallerier och loppisar att besöka och konst att beskåda. Helt klart värt ett besök alltså.

Annat som det tipsas om är grottorna på Kullaberg. Kullaberg är en halvö i Kattegatt och på kartan hittar du den mellan städerna Ängelholm och Helsingborg. Halvön följer hela kuststräckan och här finns grottor i massvis, över 100 stycken kan du ha turen att hitta om du går på upptäcktsfärd.

Det tipsas även om något som heter Ebbas fik, ett kafé med klassisk 50-talsdesign och goda kakor i massvis av olika sorter. Radiomuseum är också rådet som ges när det kommer till besök. I museet finns över 500 apparater som kan beskådas, inte minst för nostalgins skull.

Något som säger sig självt är att du måste ta dig ett besök till Kivik, en riktig pärla i pärlbandet som ju är Österlen. Där finns inte bara äppelodlingar men även marknader och bra mat.