Är Båstad hotat?

Ryktet säger att denna sommar, år 2015, inte kommer att bli den sommar då vi ser överklassen dansa i Båstad – utan istället kommer de att ta sig till Göteborg för att leva life. Vad som står bakom detta? Göteborgs satsning på tutsier och femstjärniga hotell som erbjuder allt och lite till.

Detta, att Göteborg blivit en allt mer populär stad att besöka, har Göteborgs Posten även skrivit om. Det är i en artikel här som Camilla Nyman (VD på Göteborg & co.) berättar att de är mycket glada över en kraftig ökning under hösten 2014. Och alltid tyder på att ökningen kommer att fortsätta även under 2015.

Vad är det då som lockar med Göteborg? Är det ordvitsarna, eller det faktum att staden på senare tid exploderat av bra nattklubbar och liknande aktivitet som gör att folk rör sig dit. För enligt artikeln vilken vi lyfte i tidigare stycke ökar besökarantalet på just helgerna – vilket tydligt visar på att det är privatpersoner som reser dit. Kanske är det även det faktum att Båstad inte längre är en lika stor trendstad att åka till som den var för en 10 år sedan? Och då är Göteborg helt enkelt ett bra alternativ.

Nåväl. Alla dessa frågor är svåra att svara på, speciellt eftersom det hela egentligen är en smaksak och trender förändras hela tiden. Ett som är säkert var att Hugh Grant trivdes i Båstad förra sommaren, men vem vet – kanske dyker han upp i Göteborg istället denna sommar. För säkerhetsskull kanske du borde ta tillfälle i akt och boka femstjärnigt hotell i Göteborg? Du kan ju faktiskt att ha turen att hamna på samma som honom, eller en annan stilig kändis som man mer än gärna socialiserar sig med.